Haber

ABD Askerinin Çaldığı 300 Yıllık Tabloyu Satmaya Çalışırken Yakalandılar!

2. Dünya Savaşı sırasında Almanya’da bir stanttan çalınan 300 yıllık tablo bulundu. Tabloyu çalan kişinin ailesi ise tabloyu satmaya çalıştı.

İkinci Dünya Savaşı tarihin en büyük felaketleri arasındadır. Savaş sırasında evsizler, yaralılar ve milyonlarca hayat kaybedildi. İkinci Dünya Savaşı insanların yaşamlarını etkilerken diğer grupları da etkiledi. Etkilenen kesimlerden biri de sanat dünyasıdır.

İkinci Dünya Savaşı sırasında pek çok tablonun taşındığını biliyorduk ancak geçtiğimiz günlerde 300 yıllık bir tablonun bir ABD askeri tarafından çalındığı ortaya çıktı.

Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) göre tablo 78 yıl önce ortadan kaybolmuştu. Eser ilk olarak 1945 yılında Münih’teki Bavyera Devlet Resim Koleksiyonu’ndan çalınmıştı.

FBI’a göre tablo, Viyana doğumlu sanatçı Johann Franz Nepomuk Lauterer’in 18. yüzyılın başlarında yaptığı “İtalyan Manzarası”.

2015 yılında FBI, ABD askerleri tarafından Almanya’nın Dessau kentinde çalınan üç sanat eserini kurtarmıştı.

Çalınan tablonun ortaya çıkış hikayesi de oldukça ilginç. Tablo, Chicago’dan İtalya merkezli çalıntı sanat eserlerinin izini süren Art Recovery International’a gönderilen bir ihbarın ardından ortaya çıktı. İhbarı yapan kişi, tabloyu 2. Dünya Savaşı’nda görev yaptıktan sonra amcasının getirdiğini söylüyor.

İhbarı yapan kişi, şirkete bir bedel ödenmesini beklediğini ancak şirketin böyle bir politikasının olmadığını belirterek, “Özellikle göz önüne alındığında, çalıntı sanat eseri sahiplerine gerçeğini yaptıkları için para ödemiyoruz. bu sanat eseri nasıl ailenin mülkiyetine geçti?” İhbarı yapan kişinin fiyat alamayacağını belirtir.

Art Recovery International’ın kurucusu Christopher Marinello, tabloyu ihbar eden kişinin daha önce 2011 yılında tabloyu Chicago’da satmaya çalıştığını belirterek, “Kendisine bunun çalıntı bir tablo olduğu söylenince geri çekilip ortadan kaybolduğunu” söyledi. söz konusu

Almanya’dan çalınan tablo evine iade edildi. FBI tabloyu Alte Pinakothek Müzesi’nin bir temsilcisine iade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu